Olej z róży musquee bio 100ml

  • 68,00
Producent LORIENT
Dostępność: dostępny

Akcja regeneracja!

OLEJ Z RÓŻY MUSQUEE BIO,
z pierwszego tłoczenia na zimno, nierafinowany!

RÓŻA PIŻMOWA (ROSA MOSQUETA to krzew dorastający do 2 m wysokości. Drobne, biało-różowe kwiaty pojawiają się raz w roku, racząc otoczenie przyjemnym, delikatnie piżmowym zapachem, od którego pochodzi nazwa gatunku. Po przekwitnięciu krzew ugina się pod ciężarem ceglastoczerwonych, niewielkich owoców, wypełnionych drobnymi nasionami. To właśnie z nich tłoczy się na zimno niezwykle wartościowy olej.

WSPANIAŁY OLEJ DO PIELĘGNACJI CER SUCHYCH, DOJRZAŁYCH ORAZ CER POZBAWIONYCH BLASKU!
Olej z róży piżmowej w większości budują nienasycone kwasy tłuszczowe (ich zawartość w oleju sięga 90%), o niezwykle intensywnym działaniu regenerującym, oraz antyoksydanty, witaminy i minerały. Dlatego kuracja tym olejem tak skutecznie naprawia powstałe w ciągu dnia uszkodzenia w strukturze skóry, gwarantując nam świeżą, gładką i elastyczną skórę o poranku.

Oto wypowiedź słynnej modelki Mirandy Kerr nt oleju różanego: „Gładka skóra to zasługa olejku różanego. Nakładam go na wieczór na oczyszczoną skórę i rano skóra jest gładka i pełna blasku! To zasługa obecnych w olejku antyoksydantów. One działają na poziomie komórkowym i odnawiają skórę.”

Z powodu silnych właściwości regenerujących polecany również na: blizny pourazowe, ślady po trądziku i ospie,
zagojone rany i rozstępy.

Zawiera kwas retinowy (pochodna wit. A) który posiada właściwości złuszczające i zapobiegające nadmiernemu rogowaceniu skóry, wspomaga syntezę prawidłowego naskórka w obrębie miejsc chorobowo zmienionych. Niezwykle skuteczny w walce z łuszczycą i łagodzeniu oparzeń słonecznych.

Olej z róży piżmowej zawiera ogromną dawkę wit. C. Chroni przed działaniem wolnych rodników oraz zapobiega tzw. fotostarzeniu się skóry. Polecany osobom, które często poddają się ekspozycji na promienie słoneczne lub korzystają z solarium.

Olej z róży piżmowej świetnie sprawdza się w usuwaniu zmian pigmentacyjnych: przebarwień, piegów, zaczerwienień. Spora dawka beta-karotenu korzystnie wpływa na koloryt i teksturę cery.

UWAGA:
W przypadku chęci zastosowania na cerę trądzikową i tłustą, olej należy rozcieńczyć w hydrolacie różanym: po przetarciu twarzy płatkiem kosmetycznym nasączonym hydrolatem nałożyć na skórę odrobinę ogrzanego na opuszkach palców oleju.
Niepodważalnym „eliksirem młodości” jest olej arganowy, jednak olej różany czy z awokado również mają silne właściwości przeciwstarzeniowe, dlatego warto stosować te oleje zamiennie, aby uzupełnić kurację i dostarczyć skórze innych cennych składników, witamin, czy minerałów.

Pojemność: 100 ml

Ingredients: rosa exotique

************************************************************************************************************************************************************************************************************

Zdjęcia oraz opisy są własnością firmy Mydlarnia u Franciszka. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody firmy Mydlarnia u Franciszka jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170

zamknij

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.